Aktuális hír

Liba-Tor–Túra & Újbor Ünnep 2023

Létrehozás dátuma: 2023.10.11.

Mi, akik el kívánjuk mondani, hogy már most jó előre mindent megteszünk a jövő esztendei bőség kedvéért, gyülekezzünk az Úr 2023. éve november havának 10-11., 17-18., 24-25. napján, péntek, vagy szombat este, 18.00.h-tól, Márton Napi Libatorra, a Szél Fiai Fogadóban.

„Ki Márton napján libasültet nem eszik,
hozzá jóféle idei újbort nem iszik,
biz nagy lészen annak az új esztendőben baja,
mer’ nem lészen asztalán étele,
és nem lészen hordójában bora,
s annak álla bíz felkopik, torka szomjan marad,
együk hát a Márton napi …libamadarakat…”

Hogy állunk föl ne kopjon, és gigánk szomjas ne maradjon e viharos időkben, spájz és pince tele legyen a jövő esztendőben is, kérdezzük: Múlhat-é ezen a babonán?!

Kedves Vendégünk, Bor Barátunk!

Fogadónk, éttermünk, borpincénk megnyitása óta fontos célnak tartom népi hagyományaink bemutatását, az elfelejtettek újraélesztésében való részvételt.

Talán ez a törekvésünk -ahogy az ételeink és boraink készítése során a hagyományok és a tiszta ízek iránti elkötelezettség- is hozzá járult, hogy éttermünket számos alkalommal választották a legjobbak közé.

www.youtube.com / Film-M Produkció / videó
Márton napi újbor kóstolás / Közzététel: 2014. nov. 14. - A Nyúl Yorki Szél Fiai Fogadó és Cellárium Márton napi libavacsorájához járt egy újbor kóstoló is a legendás pincében. Aki kérdez: a borivók. Aki válaszol: TiBorApátok.

www.youtube.com / Film-M Produkció / videó
Márton napi liba-tor-túra a Szél Fiai Fogadóban / Közzététel: 2014. nov. 13. - Nyúl Yorkban a Vaskapu u. 71-ben található

További hírek